Kjempegod suppe, perfekt lørdagsmat.
Ingredienser:
Ett nett med blåskjell
3 dl kremfløte
1/2 flaske hvitvin
Kinesisk hvitløk
1 1/2 løk
1 gulrot
Vårløk
Chili
Dill
Fremgangsmåte:
Vask blåskjella, sjekk at er lukket etter de har vært i kaldt vann.
Bruk en vid kjele, ha i olje og hakk løk og hvitløk og sviss det i en kjele. Ha i halvparten av hvitvinen, og la denne redusere seg i 3 minutter. Ha i alle blåskjella ( i en stor kjele). Når de åpner seg, rist litt på kjelen for å være sikker på at alle har åpnet seg. Ikke la de stå å dampe for lenge, da blir de for seige.
Kutt gulrøtter, chili og vårløk. Fyll på med resten av vinen, reduserer i 3 til 4 minutter. Tilsett fløta og blåskjellkrafta. Putt oppi gulrøtter, vårlø og chili, la det putre. Smak til med salt, pepper og cayennepepper. Tilsutt tilsetter du blåskjella.
Server i en bolle, og dryss hakket dill over.
Server gjerne brød tll. Kutt grovbrød diagonalt. Ta olivenolje, litt smør og hvitløk på dem (gjerne litt havsalt). Stek dem i ovnen på ca. 200 grader til de får en sprø skorpe.
Vel bekomme!
- Stine
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar