Ingredienser til gryten:
1 gul løk
1 rødløk
Smør til steking
1 pakke reisdyrkjøtt fra Rema 1000
Noen strimler bacon
5 dl kjøttkraft
3 ss hvetemel - meljeving med vann
Noen dæsjer rødvin
3 ss tyttebær
Sopp, bruk diverse typer. Jeg brukte sjampinjong og kantarell
2 gulrøtter
1 ts dijonsennep
5 skriver brunost
Sukkerkulør
Salt og pepper
Slik gjør du:
Brun løken i smør...
tilsett kjøttet...
og bacon.
Tilsett resten av ingrediensene. Gulrøttene og soppen, har du i tilslutt.
Smak til med salt og pepper.
Ingredienser til stappe (2 porsjoner):
4 poteter
1/2 kålrot
Litt melk
En stor klatt med smør
Slik gjør du:
Skrell og kutt opp potetene og kålrotene opp i båter.
Kok dem helt møre. Krydre vannet med salt og litt pepper.
Etter de er ferdig kokt heller du av vannet.
Jeg brukte en mikser for å mose det ned til en stappe, tilsett melk og smør til en jevn konsistens.
Tilbehør:
Kokte gulrøtter, kålrot, tyttebærsyltetøy og rødvin.
Perfekt fredagsmat:)
- Stine
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar