Fersk pasta (500 gram)
Ingredienser:
300 gram hvetemel
3 store egg
2 ss olivenolje
1 ss knust, tørket chili
Fremgangsmåte:
Ha i melet i en bolle. Lag en grop i midten, visp eggene lett med oljen og hell blandingen i melgropen. Ved hjelp av en gaffel arbeider du melet utenfra og ned i det våte. Rør jevnt, og unngå luftbobler. Når deigen er fast, jobber du videre med å kna den til en fin og fast deig med hendene.
Del deigen opp i fire. Bruk en pastarull, og rull dem gjennom flere ganger til den blir fin og tynn. Du tørker pastaen ved å henge den opp.
Kokes i ca 2 minutter med noe salt i vannet.
Tomatsaus
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
1 løk
2 fedd hvitløk
1 ss hakket frisk oregano
3 ss hakket basilikum
1 ss sukker
2 ss olivenolje
1 dl vann
Kjøttboller
400 g kyllingkjøttdeig
1 fedd finhakket hvitløk
1 finhakket sjalottløk
1 ss hakket oregano
2 ss hakket bladpersille
1 egg
1 dl melk
3 ss raspet parmesan
2 ts salt og pepper
Kjøttdeig og salt kjøres i foodprocessor til deigen er fast. Spe forsiktig med melk.
Tilsett alle øvrige ingredienser. Stek gjerne en prøvebolle for å sjekke om det er ønskelig med mer krydder. Farsen formes til små boller og stekes i panne med olivenolje. De stekte kjøttbollene kokes i 5 minutter i tomatsausen rett før servering.
|
Takk, for fin oppskrift Ingebjørg!
Vel bekomme!
- Stine
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar