mandag 18. februar 2013

Taco, gjør det hjemmelaga!


Taco. Sunt tenker du, men har du faktisk tenkt på hvor mye salt som er tilsatt i både krydder, salsa og guacamole? Jeg bestemte meg for å teste ut taco fra bunnen, inkludert lefsene(!). Det ble ikke den enkle fredagsmiddagen, men tusen ganger bedre!

Jeg startet med å lage tacokrydder, og brukte da denne oppskriften:

3 ss chilipulver
3 ts chiliflak
2 ss spiskumin
1, 5 ss halvsalt
1 ss pepper
1 ss cayennepepper

Resultatet ble bra, neste gang kommer det til å bli tilsatt litt mer chilipulver. Til 400 gram kjøttdeig beregnes ca. 2 ss med krydderet. 






Videre lagde jeg lefser. Øvelse gjør mester, så lefsene ble finere og større etter hvert forsøk.


Ingredienser til lefser: 

5 dl hvetemel
5 dl sammalt hvete, fin
2 ts salt
4 ts rapsolje
4,4 dl vann


Fremgangsmåte: 


Bland alt det tørre, så det våte, tilslutt knar du til en fast og fin deig. La deigen stå i 20 min, før du kjevler dem til tynne lefser. 


Lefsene stekes på sterk varme i en tørr panne i ca. 30 sekunder på hver side. 



Resulatet ble veldig bra, i hvertfall etter smaksløkene og gjestene å dømme.


Videre lagde jeg salsa. 


Ingredienser til salsa:


1 boks hermetiske tomater
2 fedd hvitløk
1 grønn paprika
salt og pepper (litt chilipulver)




Sist, men ikke minst må man ha guacamole, min egenkomponert oppskrift er:

2 avokado
2 fedd hvitløk
1 finhakka tomat
salt, pepper og chili




Ellers bruker man grønnsaker som faller i smak, på bordet hos meg ikveld ble det servert følgende grønnsaker, inkludert ost og lettrømme:

Mais
Agurk
Tomat
Hjertesalat
Paprika

Vel bekomme :)

- Stine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar