Taco. Sunt tenker du, men har du faktisk tenkt på hvor mye salt som er tilsatt i både krydder, salsa og guacamole? Jeg bestemte meg for å teste ut taco fra bunnen, inkludert lefsene(!). Det ble ikke den enkle fredagsmiddagen, men tusen ganger bedre!
Jeg startet med å lage tacokrydder, og brukte da denne oppskriften:
3 ss chilipulver
3 ts chiliflak
2 ss spiskumin
1, 5 ss halvsalt
1 ss pepper
1 ss cayennepepper
Resultatet ble bra, neste gang kommer det til å bli tilsatt litt mer chilipulver. Til 400 gram kjøttdeig beregnes ca. 2 ss med krydderet.
Videre lagde jeg lefser. Øvelse gjør mester, så lefsene ble finere og større etter hvert forsøk.
Ingredienser til lefser:
5 dl hvetemel
5 dl sammalt hvete, fin
2 ts salt
4 ts rapsolje
4,4 dl vann
Fremgangsmåte:
Bland alt det tørre, så det våte, tilslutt knar du til en fast og fin deig. La deigen stå i 20 min, før du kjevler dem til tynne lefser.
Resulatet ble veldig bra, i hvertfall etter smaksløkene og gjestene å dømme.
Videre lagde jeg salsa.
Ingredienser til salsa:
1 boks hermetiske tomater
2 fedd hvitløk
1 grønn paprika
Sist, men ikke minst må man ha guacamole, min egenkomponert oppskrift er:
2 avokado
2 fedd hvitløk
1 finhakka tomat
salt, pepper og chili
Ellers bruker man grønnsaker som faller i smak, på bordet hos meg ikveld ble det servert følgende grønnsaker, inkludert ost og lettrømme:
Mais
Agurk
Tomat
Hjertesalat
Paprika
Vel bekomme :)
- Stine
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar