Rekene er best på vinteren, med masse rogn! Til rekene lagde jeg flettebrød og en god dressing til.
Ingredienser til flettebrød:
Ca. 1 dl rugmel
Ca. 5 dl hvetemel
2 ss solsikkekjerner
2, 5 dl vann
25 g gjær
1, 5 rapsolje
1 ts havsalt
Ha gjæren i lunkent vann. Deretter tilsetter du det tørre til en fin og fast deig. La deigen heve til ca. dobbel størrelse.
Del deigen i tre like store deler, og rull dem til tre like store pølser. Deretter fletter du dem sammen til et brød.
Etterhev brødet.
Pensl det med egg og strø sesamfrø over.
Stek i ovnen på 225 grader i ca. 12 minutter.
Dressing:
Rømme, noe mer rømme enn majones
Dijon sennep (1-2 ss)
Majones (lett)
Salt, pepper
Sitronsaft
Sitronsaft
Finhakka frisk dill.
HIMMELSK!
Vel bekomme!
- Stine
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar