tirsdag 19. februar 2013

Indisk. HIMMELSK!


Dette MÅ prøves! Retten ble veldig, veldig god og det ble nevnt i annenhver setning under måltidet (og etter)...


Ingredienser til Naanbrød:

Ca. 500 gram hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ts salt
25 gram gjær
2 dl yoghurt naturell
4 ss olje
1 egg


Fremgangsmåte:

Bland sammen det tørre, pisk egget som du tilsetter det tørre sammen med oljen og yoghurten. Deretter elter du deigen til det blir en glatt deig.

  

La deigen heve til dobbel størrelse. Jeg bruke en kjevle til å få dem tynne (ca 1cm), det går også fint å bruke hendene. Pensl brødene med smør og tilsett finhakket hvitløk og koriander. 


Stek dem på maks varme på oppvarmet stekebrett i ca. 5 minutter til de blir gylne.


Disse ble supergode, og perfekt til scampigryta!



Ingredienser til scampigryte:

20 scampi
2 ss olje
1 finhakket løk
2 finhakkede chili (røde)
2 1/2 cm frisk ingefær (raspet)
1 ss karve
1 ss koriander
2 ss fiskesaus (jeg brukte Blue Dragon)
1 boks kokosmelk (lett)
3 ss finhakkede ristede chashewnøtter
2 grovhakkede tomater
1 ts sukker


Fremgangsmåte:

Stek løk i olje til den får en gylden farge. Deretter tilsetter du finhakket chili, raspet ingefær, karve og koriander. La dette surre i 2 minutter.


Deretter du tilsetter du kokosmelken og fiskesausen i pannen, rører godt og tilsetter tomatene og de ristede nøttene. Dette skal koke til tomatene er møre.

På forhånd bør du ha renset scampiene, legg dem i og la det trekke i ca 5 minutter til de er ferdige.


Tilslutt tilsetter du sukkeret.


Etter min mening syntes jeg karven kan sløyfes.

Server med naanbrødet. HIMMELSK!!! 

  

Vel bekomme!

- Stine

1 kommentar:

  1. DÆ såg heeeilt nydelig ut!!! Du æ så flink Stine!! :)

    Klem Mari

    SvarSlett