tirsdag 19. februar 2013

Havrerundstykker


Ingredienser:

5 dl lunkent vann
50 gram gjær
4 ss olje
1 ts havsalt
1 ts kardemomme
3 dl store havregryn
300 gram hvetemel
300-400 gram grovt mel

Fremgangsmåte:

Bland sammen det lunkne vannet og gjæret. Tilsett olje, salt, kardemomme og havregryn. 


Tilsett melet til du får en fin og fast deig, elt godt.

Hev deigen til dobbel størrelse.



Del deigen i like store deler, og rull dem ut. 


Etterhev. Pensl med egg og dryss havregryn over. Stekes i ovnen på 220 grader i ca 15 minutter. 

  

Eggerøre:

3 egg
3 ss vann
salt og pepper

Visp sammen egg, vann og krydder.


Jeg syntes det er godt når røren ikke stekes altfor mye. 



Bringebær:

Fryste bringebær
Sukker ( 1 liten tskje, spørs på hvor mange gram bør du bruker)

1) Ta opp frosne bær fra fryseren. 
 

2) Strø litt sukker over.

3) Rør om, ferdig!


Kveldsmat er et koselig måltid, særlig med ei god venninne og nykokt te fra London. 

  



Vel bekomme!

- Stine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar