tirsdag 19. februar 2013

Paella


Paella er Spanias nasjonalrett, en av mine favoritter og dessuten er det ikke så mye arbeid som man kanskje tror. Det som er fint med retten er at du kan velge selv om du vil ha kjøtt, fisk, skalldyr eller bare grønnsaker i den. 

Bør prøves!

Ingredienser:

4 kyllingfileter
1 pakke schampi
Olivenolje
Salt 
Pepper 
Paprikapulver
2 løk
1 rød paprika
3-4 tomater
2-3 stilker med vårløk
1 glass med erter
  • ½larborioris (risottoris)
  • ½gsafraneller litt gurkemeie
  • ca.1lhønsebuljong (utblandet)
  • ca.2dltørr hvitvin(kan sløyfes)


Fremgangsmåte:

Stek kylling, krydre med salt, pepper og paprikapulver.


La det surre i ca. 1 minutt. Deretter heller du oppi risen. Rør risen inn og la alt surre i ca. 3-4 minutter til risen får en glansaktig farge. Tilsett kyllingkraften.

  


Tilsett safran. La alt småkoke under et lokk i 10 minutter.


Tilsett paprikaen i paellaen og la det småkoke videre. Helt tilslutt tilsetter du tomatene, vårløken og scampiene. Når dette er varmt og schampien er klar, bør magen din være sulten. 

  


Server med sitron og hakket persille.


Vel bekomme!

- Stine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar