søndag 20. oktober 2013

Reinsdyrsgryte



Ingredienser til gryten:

1 gul løk
1 rødløk
Smør til steking
1 pakke reisdyrkjøtt fra Rema 1000
Noen strimler bacon
5 dl kjøttkraft
3 ss hvetemel - meljeving med vann
Noen dæsjer rødvin
3 ss tyttebær
Sopp, bruk diverse typer. Jeg brukte sjampinjong og kantarell
2 gulrøtter
1 ts dijonsennep
5 skriver brunost
Sukkerkulør
Salt og pepper

Slik gjør du:

Brun løken i smør...




tilsett kjøttet...




og bacon.




Tilsett resten av ingrediensene. Gulrøttene og soppen, har du i tilslutt.

Smak til med salt og pepper.


Ingredienser til stappe (2 porsjoner):

4 poteter
1/2 kålrot
Litt melk
En stor klatt med smør


Slik gjør du:

Skrell og kutt opp potetene og kålrotene opp i båter.

Kok dem helt møre. Krydre vannet med salt og litt pepper.



Etter de er ferdig kokt heller du av vannet.

Jeg brukte en mikser for å mose det ned til en stappe, tilsett melk og smør til en jevn konsistens.


Tilbehør:

Kokte gulrøtter, kålrot, tyttebærsyltetøy og rødvin.






Perfekt fredagsmat:)


- Stine 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar