tirsdag 19. februar 2013

Berlinerboller


Ingredienser:

1 dl melk
½ pk gjær
1 egg
3 ss rapsolje
2 ts sukker
¼ ts salt
ca 5 dl hvetemel

Fremgangsmåte:

Melken og gjæren blandes, melken trenger ikke å være lunken. Deretter tilsetter du oljen og egg. Sukker, salt og hvetemel tilsetter du tilslutt. Jeg måtte ha noe mer mel. 

Deretter du kjevler du ut deigen, og setter spor med en kopp. Dette gjør du på halve deigen. 


Deretter pensler du med egg rundt sirklene, dette blir da "lim".


Deretter fyller du dem med eggekrem:

Eggekrem:

1 egg
1 ss sukker
2 dl melk
1 ss potetmel
--
1 ts vaniljesukker

eller bringebærsyltetøy.


Resten av deigen dekker du over de fylte sirkelene. 


Bruk igjen koppen og lag boller ut av dem. 


La de heve til dobbel størrelse.


Bruk Flott, matfett, og kok opp. Du stikker en trepinne ned i kjelen for å se om den er varm, da skal det boble rundt pinnen. 
Legg bollene forsiktig ned i kjelen, og la det bli brune på hver side. 


Avkjøl bollene på en rist med papir under slik at fettet trekker inn. Når bollene er avkjølt, legger du dem i en bolle med sukker og vender dem rundt.



Vel bekomme!

- Stine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar