tirsdag 19. februar 2013

Biscotti


Ingredienser:

120 g mandler
100 g hasselnøtter
150 g smør
250 g sukker
400 g hvetemel
2 ts bakepulver
saften fra 1 stk. appelsin
3 stk. store egg
1 stk. eggehvite til pensling


Fremgangsmåte:

Stek mandlene og hasselnøttene i ovn ved 200 grader i ca.15 minutter. Avkjøl.

Bland smør, sukker, mel, appelsinskall og bakepulver i en kjøkkenmaskin. Bland inn eggene og de avkjølte hele nøttene. Siden nøttene er ristet i ovn er de sprø og trenger ikke å deles/hakkes før de tilsettes i deigen.
Rull deigen til pølser, ca. 2 cm i diameter. Legg deigpølsene i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
Kakepølsene settes med litt avstand på et bakepapirkledd stekebrett og pensles med eggehvite. Kakene stekes i ovn på 180 °C i ca. 40 minutter til de er gylne.
Ta kakene ut av ovnen og skjær ca. ½ cm skiver på skrått med en brødkniv mens de fortsatt er varme. Legg skivene tilbake på stekebrettet og stek dem videre i 10 minutter. Avkjøl.
Biscotti oppbevares i en tett boks i romtemperatur.


Vel bekomme!



Oppskrift: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar