tirsdag 19. februar 2013

Chilipasta med kjøttboller


Fersk pasta (500 gram)

Ingredienser:

300 gram hvetemel
3 store egg
2 ss olivenolje
1 ss knust, tørket chili

Fremgangsmåte:

Ha i melet i en bolle. Lag en grop i midten, visp eggene lett med oljen og hell blandingen i melgropen. Ved hjelp av en gaffel arbeider du melet utenfra og ned i det våte. Rør jevnt, og unngå luftbobler. Når deigen er fast, jobber du videre med å kna den til en fin og fast deig med hendene. 

Del deigen opp i fire. Bruk en pastarull, og rull dem gjennom flere ganger til den blir fin og tynn. Du tørker pastaen ved å henge den opp.


Kokes i ca 2 minutter med noe salt i vannet.



Tomatsaus
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
1 løk
2 fedd hvitløk
1 ss hakket frisk oregano
3 ss hakket basilikum
1 ss sukker
2 ss olivenolje
1 dl vann

Kjøttboller
400 g kyllingkjøttdeig
1 fedd finhakket hvitløk
1 finhakket sjalottløk
1 ss hakket oregano
2 ss hakket bladpersille
1 egg
1 dl melk
3 ss raspet parmesan
2 ts salt og pepper

Kjøttdeig og salt kjøres i foodprocessor til deigen er fast. Spe forsiktig med melk.
Tilsett alle øvrige ingredienser. Stek gjerne en prøvebolle for å sjekke om det er ønskelig med mer krydder. Farsen formes til små boller og stekes i panne med olivenolje. De stekte kjøttbollene kokes i 5 minutter i tomatsausen rett før servering.




   
Takk, for fin oppskrift Ingebjørg!

Vel bekomme!

- Stine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar