tirsdag 19. februar 2013

Grove brytebrød




Ingredienser:

Ca. 6 dl lunkent vann
3 ss olje
1 pakke tørrgjær
2 dl store havregryn
Noe solsikkekjerner, linfrø og sesamfrø (ca. 1/2 dl tilsammen)
Ca. 5 dl hvetemel
2, 5 fibramel
2,5 grovbakstmel


Fremgangsmåte:

Bland gjær og det lunkne vannet. Tilsett olje, deretter det tørre.

Hev til dobbel størrelse.



Deretter triller du deigen til pølser, trykker den litt flat og deler den opp i like store emner. Rull så dem sammen til et rundstykke. Legg den ganske tett sammen, slik at de heves i hverandre. 


Etterhev. 




Før steking pensler du med egg og drysser solsikkekjerner og sesamfrø over.

Stekes i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter. 






Vel bekomme!

- Stine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar