tirsdag 19. februar 2013

Kremet blåskjellsuppe


Kjempegod suppe, perfekt lørdagsmat. 

Ingredienser:
Ett nett med blåskjell
3 dl kremfløte
1/2 flaske hvitvin
Kinesisk hvitløk
1 1/2 løk
1 gulrot
Vårløk
Chili
Dill

Fremgangsmåte:

Vask blåskjella, sjekk at er lukket etter de har vært i kaldt vann.  
Bruk en vid kjele, ha i olje og hakk løk og hvitløk og sviss det i en kjele. Ha i halvparten av hvitvinen, og la denne redusere seg i 3 minutter. Ha i alle blåskjella ( i en stor kjele). Når de åpner seg, rist litt på kjelen for å være sikker på at alle har åpnet seg. Ikke la de stå å dampe for lenge, da blir de for seige.
Kutt gulrøtter, chili og vårløk. Fyll på med resten av vinen, reduserer i 3 til 4 minutter. Tilsett fløta og blåskjellkrafta. Putt oppi gulrøtter, vårlø og chili, la det putre. Smak til med salt, pepper og cayennepepper. Tilsutt tilsetter du blåskjella. 

Server i en bolle, og dryss hakket dill over. 

Server gjerne brød tll. Kutt grovbrød diagonalt. Ta olivenolje, litt smør og hvitløk på dem (gjerne litt havsalt). Stek dem i ovnen på ca. 200 grader til de får en sprø skorpe. 



Vel bekomme!

- Stine 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar